Koning van de jaarcontracten
Frustratie, woede. Dat waren de basisemoties voor Peter Pakvis zijn diagnose ADHD te horen kreeg. Ze noemden hem de koning van de jaarcontracten. De westlander waar hard werken de heilige graal voor het verkrijgen van respect vormt, bouwde hij nooit een loopbaan op. Ja, een loopbaan in een baan beginnen en na een jaar weer ontslagen worden. Hij werkte als magazijnbeheerder maar de details die bij het werk horen en zijn impulsieve reacties tegen collega’s en collega’s kosten hem voortdurend zijn baan.
Het kostte hem zijn zelfvertrouwen
Wie kan zo iets aan? Frustraties namen de overhand. Zijn huwelijk liep ook spaak. Zijn leven klapte in elkaar. Alleen zijn vaderschap stond nog overeind, dat gelukkig wel. Maar de andere tegenslagen wogen heel zwaar voor hem. Het kostte Peter zijn zelfvertrouwen en dat bracht hem tot het punt om hulp te gaan zoeken.
Een diagnose en een doorstart
Het werd een diagnose ADHD. Zijn generatie kreeg die informatie pas laat te horen. Diagnoses werden in zijn jeugd en adolcentie niet gesteld. Dat betekent ook dat je meer schade in je leven oploopt. En juist dat hielp Peter bij het vervolg van zijn leven. Hij hervond zich zelf, krabbelde een beetje op, en de aimabele en praatgrage Pakvis viel bij instelling Psy Q op. Ze zochten zo’n type als ervaringsdeskundige. Zo belandde Pakvis zelf in de hulpverlening. Pantah Worksz heeft zijn bedrijfje nu en hij helpt GGZ instellingen met hun communicatie. En met de liefde is ook helemaal goed gekomen. Hij heeft Margriet leren kennen.